Over de NVB


NVB als Brancheorganisatie

De NVB is dé brancheorganisatie voor alle bioscoop- en filmtheaterexploitanten in Nederland en heeft als doel collectieve belangenbehartiging, promotie, professionalisering en communicatie in de breedste zin van het woord. Alle bioscopen en filmtheaters in Nederland zijn aangesloten. Belangenbehartiging vindt o.a. plaats door het maken van collectieve afspraken en het afsluiten van contracten met de werknemersorganisaties, leveranciers en andere voor de exploitatie en bedrijfsvoering van bioscopen en filmtheaters belangrijke partijen. Daarnaast is de NVB de gesprekspartner met overheden, (internationale) organisaties en netwerken op het gebied van de exploitatie van bioscopen en filmtheaters. Iedere activiteit van de NVB is er op gericht om de belangen van de leden te dienen, soms duidelijk zichtbaar, soms meer op de achtergrond.


Jaarverslag en Jaarboek van de NVB

Vanaf 2004 brengen de NVB en NVF (Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs) een gezamenlijk jaarverslag uit. Dit jaarverslag is opgenomen in het NVB-NVF jaarboek, dat aan alle leden wordt toegezonden. Het jaarboek geeft een omschrijving van de activiteiten van de beide verenigingen en biedt een keur aan statistische overzichten.

 

Voor de jaarverslagen en meest relevante statistieken, klik hier...
Voor meer informatie over de NVF, klik hier...

 

De statuten en het huishoudelijk reglement van de NVB

De Algemene Leden Vergadering van de van de NVB - vereniging heeft de statuten en het huishoudelijk reglement vastgesteld.

 

Vastgesteld op de vergadering van 6 september 2007, klik hier voor de statuten.

Vastgesteld op de vergadering van 10 maart 2015, klik hier voor het huishoudelijk reglement


 

Contact

NVB - Krijn Taconiskade 278
1087 HW Amsterdam
Tel. 020-42 66 100

meer contactgegevens