Stichting Bio Kinderrevalidatie

Stichting Bio: "Onbeberkt genieten voor ieder kind!"

 

 

In 2012 is de samenwerking tussen Stichting Bio Kinderrevalidatie en de bioscoop- en filmwereld weer aangehaald. De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en De Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) zullen zich de komende jaren weer inzetten om Stichting Bio zowel financieel als publicitair te ondersteunen.

 

85 jaar na de oprichting bundelen Stichting Bio Kinderrevalidatie en de film- en bioscoopwereld opnieuw hun krachten. Stichting Bio is in 1927 opgericht door de toenmalige bioscoopbond op initiatief van de bioscoopexploitant Tuschinski. Filmmakers produceerden in al die jaren de bekende collectefilmpjes en alle bioscopen collecteerden. 6 december 2012 startte de eerste actieperiode in de bioscopen met de introductie van een filmpje. 13 juni 2013 startte een tweede actieperiode, dit keer heeft het filmpje een voice over van Matthijs van Nieuwkerk. Collecteren gaat niet meer met de bekende Bio-bus, maar middels de telefoon: sms BIO naar 4333 en doneer 1 euro

 

Stichting Bio Kinderrevalidatie streeft ernaar om de beperking van kinderen met een handicap zo onbelangrijk mogelijk te maken. Stichting Bio biedt kinderen met een complexe handicap een veilige en geborgen omgeving waarin zij even onbeperkt kunnen genieten. In het Bio Vakantieoord kunnen gezinnen die dagelijks leven met een kind met een complexe handicap een moment van rust vinden en kunnen alle kinderen gewoon even kind zijn. De Manege in 't BioBos biedt kinderen met een handicap de mogelijkheid te ontspannen en de therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Het Bio Onderzoekscentrum heeft als doel de levensomstandigheden van kinderen met een handicap te verbeteren.

 

Stichting Bio Kinderrevalidatie ontvangt voor haar activiteiten geen subsidie en is volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven. Met uw steun kunnen gehandicapte kinderen onbeperkt genieten! Steun Stichting Bio Kinderrevalidatie en word donateur. Ga voor meer informatie naar www.stichtingbio.nl/bios/

 

Stichting Bio ontleent haar naam aan de oprichters. Stichting Bio Vakantieoord is in 1927 opgericht door de toenmalige bioscoopbond op initiatief van de bekende bioscoopexploitant Tuschinski. Filmmakers produceerden in al die jaren de bekende collectefilmpjes en alle bioscopen gingen collecteren. In 1931 werd een landhuis in Bergen aan Zee aangekocht en tot 1967 exploiteerde Bio onder de naam Bio-Vacantieoord het landhuis als vakantiekolonie voor zogenaamde 'bleekneusjes'. In 1960 opende de toenmalige minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, mr. dr. Ch.J.M.A. van Rooy, het in 1959 gestarte herstellingsoord voor kinderen met een handicap in Arnhem. Bio ging verder onder de naam Stichting Bio Kinderrevalidatie. Na enkele fusies met soortgelijke instellingen kreeg het park in Arnhem in 1995 de bestemming 'vakantieoord voor kinderen met een meervoudige, complexe handicap.

 

 

 

  

Contact

NVB - Krijn Taconiskade 278
1087 HW Amsterdam
Tel. 020-42 66 100

meer contactgegevens